Григор Димитров изглежда почти непобедим през настоящата седмица на Mастърса

...
 Григор Димитров изглежда почти непобедим през настоящата седмица на Mастърса
Коментари Харесай

Да преминеш за стотни от защита в атака: Майсторският бекхенд пасингшот на Григор

 Григор Димитров наподобява съвсем несломим през актуалната седмица на " Mастърса " в Шанхай и определно е насочен към завоюването на една от най-големите трофеи в кариерата си. Българинът може да разчита на своите съществени оръжия в играта си, като през вчерашния ден не отпусна нито една точка за пробив на Николас Джари и за следващ мач завършваше безмилостно всяка една по-плитка топка, която получи на своя форхенд.

Голямата вест обаче несъмнено е завръщането на плоския бекхенд в арсеналa на Григор, тъй като първата ни ракета разчиташе съвсем напълно единствено на слайс в шампионатите до момента през сезона. Това води до надалеч по-голямо многообразие и доза експанзия в противоположния удар на международния номер 19, а позитивните резултатите не закъсняха и самоуверено можем да кажем, че драйв бекхендът се трансформира в един непредвиден коз за родния ни представител през тази седмица.

Именно този удар имаше основно значение за вчерашната победа на Димитров над първенеца от Женева, защото някогашният номер три неколкократно размина съперника си с прелестни осъществявания от привидно по-слабата си страна. Особено впечатляващо беше отиграването, с което Гришо завоюва откриващата точка в шестия гейм на първия сет, защото нашият съотечественик мина за няколко стотни от отбрана в офанзива и пласира един въодушевяващ минаващ удар, употребявайки само китката на играещата си ръка.

A Shanghai special ✨ | |
— ATP Tour (@atptour)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР